Коментарі

    Календар

    Жовтень 2024
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Вер    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  




    Як слідує з досліджень наукової езотерики проведених у Центрі Стратегічних Досліджень Українського Козацтва людина має великий життєвий, енергетичний потенціал на своєму внутрішньому плані. Розкриття якого дозволяє поновлювати  її природний онтологічний статус у доторку до природного цілого. Потребуючи однак зміщення її самосвідомості за бар’єр тієї іллюзії, який зводить між людиною і довкіллям її зовнішньо орієнтоване, образно – понятійне мислення. Подібний резерв ховається у становленні людської справжності та поєднаної цілісності двох її світоусвідомлень пануючих  на її внутрішньому та зовнішньому плані.  Він  розкривається на шляху її становлення у істинній традиції у доторку до Цілого, як за даоським та суфійським віровченням. Це те саме становлення у тій правді – істині, що несе з собою “воля на волі” – стану віддавна притаманного відичній культурі населення Середнього Подніпров’я. Воля на волі, а ви що ж. Пусто ви живете і пуста ваша совість божа, – знаходимо свідчення оріянських гностиків у рукописі Войнича. Саме в Україні, в її характерницькій культурі, цей шлях розкриття природних здібностей людина у стані волі за антропологічною межею набув найбільшого свого прояву.

    Починалося все тут з включення так званої третьої сигнальної системи світосприйняття, що поставала з внутрішнього ментального плану, як перш за все чуття – бачення людського ментального тіла. Відоме у просторі нашої образної пам’яті, як бачення свого пройдешнього минулого. Це дозволяло за антропологічною межею тримати на чуттєвому, кінестетичному контакті оточуюче довкілля,  напряму контактуючи з причинним полем цілісного світу. Подібне невербальне, інтуїтивно – образне спілкування з живою етикою надавало сили та енергії життя за рахунок континуальної енергії цілісності. “Вісті неба, що приходять як голуби керують світом”, – за переконанням Ніцше.

    Те образне мислення, що поставало коли припинявся діалог у суто зовнішнім світосприйнятті, ставало тими “вістями волі” за якими починала жити людина, уникаючи у своєму житті тих упередженостей, які замикали її у рабстві божому на землі. Де її шлях майже одвічно пролягав у боротьбі між добром та злом. Бо у причинному полі цілого “згідного життя веде, не згідного тягне”, – як за Сенекою.

    Так пізнавалась та правда істина, в якій споконвічно існувало природне довкілля. В яку людина  входила, отримуючи свою справжність та “волю на волі”. “Пізнайте істину і вона зробить вас вільними”, – за Ісусом із Назарета. У такому прямому контакті з причинним планом цілісного світу приходило її перевтілення у той образ своєї справжності, про який як даоси так і суфії Сходу говорять однаково: “ Ти не цей, ти той “. Маючи на увазі те обличчя, той образ до народження, який має кожна людина як син божий у своїх реінкарнацій них циклах переродження. Відновлення горизонту присутності того образу в житті  має ефект постанови людини у оновленому світі, де вона у кінці часу “постане живою із мертвих”, як за пророцтвом Ісуса із Галілеї.

    Отриманий доступ до причинного світу на тонкому плані відкривав можливості до творчого підходу людини  до плину свого життя. Де опановувалось мистецтво його ведення  у горизонтах світової цілісності,  у своєрідних фазових переходах, за людським керованим наміром, так званої, другої уваги. “Нужда закон змінює”, – у кошового отамана Сірка. В українськім характерництві існує запис на картині Мамая з цього приводу: “Сидить козак в кобзу грає, що задума все те має“. Що і є творчим підходом до свого життя у культурі козацького характерництва.

    Нове самоусвідомлення світу вело до тієї правди життя, за якою, як за свідченням Олени Реріх, тчуться килими людської долі. Воно вмикало механізм переходу від ілюзорного світу до світу істинного життя. Яка  у всі віки називалася “святою землею” та “божим раєм”.

    У новому світоусвідомленні, разом зі знанням причинного світу, до людини приходила так звана “третя сила” , або ж творча сила Сина Божого.  Приходила за межею ілюзії, дозволяючи наводити гармонію, як в житті так і  в довколишнім середовищі. Розкриваючи шлях до довголіття та щасливого буття на землі омріяного людством від давніх часів. Де зникав “раб божий” та його одвічна боротьба у житті між добром та злом. “Царство боже в вас і довкола вас, – засвідчив з цього приводу у свій час великий адепт світу Ісус із Назарета. Син легіонера Пандири з русів та сарматки Марії, як за свідченням римського історика першого століття  Цельса. Мабуть від того  мав блакитні очі та русяве волосся.

    В кінці того шляху у істинній традиції розкривався прохід до повернення людської душі додому, в інший вимір життя у ієрархії світу. “ Лише у поверненні людських душ додому людське життя отримує свій зміст ”, – саме про цей перехід тако ж засвідчив у свій час згадуваний вище великий адепт світу Ісус із Галілеї.

    Для кожного з означених пунктів сходження людини у своїй справжності у Центрі Стратегічних Досліджень УК розроблені практики сходження людини до стану її цілісного світосприйняття. Які можуть бути адаптованими до будь якої аудиторії чі соціальної сфери.



    Comments are closed.